Marttalaulu
"Päivä kun paistaa pirttihin pieneen
työtäni teen, olen onnellinen.
Kylvän ja kitken peltoni laitaa
Luojalta kasvua toivoellen.

Hallako veisi mun taimeni nuoren,
kylmäänkö kukkani kuihtua vois.
Taivas kun hiljaa, tuo kasteen viljaa
niin eikö maaemo lahjojaan sois.

Syntymämaallensa kortensa kantaa
marttojen työ, kodin hiljainen työ.
Hyyt, sumut vaihtuu, yö valoks´ vaihtuu
uskoa, toivoa, maan sydän lyö."

 
Martat seilaa Saimaalla
Tänä kesänä Oravin marttojen kesäretki tehdään keskiviikkona 8.6. m/s Lake Seal-aluksella Pihlajaveden jylhien kallioiden ja kapeiden väylien maisemissa. Risteily alkaa Savonlinnan matkustajasatamasta klo 13 ja kestää 3 tuntia kiertäen ns. Kongonsaaren lenkin Laukansaaren ohi Kotaselän kautta Kongoon, josta Kokonsaaren ohi Koirsalon ympäri Savonlinnaan. Risteilyn hintaan sisältyy lounaaksi ruokaisa lohikeitto, leivät, leikkeleet, ruokajuoma sekä kahvi tai tee makealla leivoksella. Retken hinta on 25 euroa/Martta-jäsen ja 40 euroa/ei-jäsen. Ilmoittautumiset Anitalle p.050 - 531 38 35 viimeistään 27.5. Tervetuloa matkalle mukaan!
 
Marttojen kesäretki Pohjois-Karjalaan
Marttojen kesäretken kohteena on Pohjois-Karjala. Reissu tehdään maanantaina 8. kesäkuuta 2015. Linjuri hakee kyytiin klo 6.45, Oravista klo 7. Aamukahvit Joensuussa Taitokorttelin Kahvila Houkutuksessa, sitten maisema-ajelu Kolilla, iltapäivällä tutustumme Eeva Ryynäsen ateljeeseen. Lounas nautitaan Ravintola Isäntärengissä, jonka yhteydessä on myös kotimuseo ja puoti. Paluumatkalla on vielä shoppailumahdollisuus Joensuussa. Hinta tarkentuu osallistujamäärän mukaan, n. 60 - 70 euroa. Ilmoittautminen Birgitalle, puh. 050-5302415, viim. ma 25.5.
Vuosikokous pe 20.2.2015
Oravin Marttojen vuosikokous pidetään perjantaina 20. helmikuuta Ahvensalmen kylätalolla, Päiväkummussa, alkaen klo 18. Käsitellään sääntömääräiset asiat. Tervetuloa!
Martta-ilta ke 12.11.2014

Martta-ilta Ahvensalmen kylätalo Päiväkummussa ke 12.11 2014 alkaen 17:30. Tervetuloa! Hallitus kokoontuu klo 17:00-17:30.

Syksyn 2014 teatteriretki
Oravin Marttojen syysohjelmassa on teatterireissu Savonlinnasaliin. Torstaina 9.10. salissa esitetään musikaali Mustalaisleiri muuttaa taivaiseen.
Marttojen kesäretkelle Kuopioon 4.6
Tule mukaan Kuopioon!

Kuopio – Vaajasalo – Vehmersalmi

Tiistai 04.06.2013

Lähtö Savonlinnasta Prismalta klo 6.45, Oravista 7.20, matkalla Varkauden Portissa kahvit suolaisella kahvileivällä. Saavumme Kuopioon noin 10.15.
Klo 10.30 aloitamme n 2 tunnin mittaisen opastetun kiertoajelun. Ohjelmaan sisältyy mielenkiintoisia kohteita; mm uusi saaristo-kaupunki ja asuntomessualue. Kuopio-kierros päättyy Puijolle, missä ihaillaan upeita maisemia Puijon tornista ja klo 12.30 nautitaan noutopöytälounas Puijon Majalla.
Kuopiosta matka jatkuu Vehmersalmen suuntaan ja edelleen Vaajasalon saarelle, missä vierailemme klo 14.30 – 16.00 upeassa saaristomiljöössä sijaitsevalla Alahovin Viinitilalla. Viinitilalla saamme tilan esittelyn, päiväkahvit ja pienet maistiaiset (1 viini 4cl + likööri 2cl). Alahovissa voi tehdä myös hyviä tuliaisostoksia.
Vaajasalosta ajetaan Vehmersalmen kautta Leppävirralle ja Unnukassa voidaan pitää omakustanteinen kahvi- ja ostostauko. Kotiin ennätetään mukavasti klo 19:ksi.
Hinta 62€ / hlö (vähintään 35 lähtijää), Oravin Martat maksaa jäsenistään 12 € eli hinta Martoille on 50 €.
Ilmoittaudu Eira Kaartiselle p. 050 564 3857 tai Birgitta Erkintalolle p. 050 530 2415 (klo 16 jälkeen).
Ilmoittautumiset perjantaihin 10.5 mennessä.
 
Retki on kaikille avoin, Tervetuloa!

Oravin Martat

Tervetuloa Oravin Marttojen sivulle!


 
Taiteilija Ella Laitisen maalama naivistinen akvarelli Oravin kylästä. Ella kuuluu Oravin Marttoihin.

Oravin Martat ry. on perustettu v. 1960 ja yhdistys täytti viime keväänä 50v.  Jäseniä meillä on tällä hetkellä 28.

Marttailtoja pidämme kerran kuukaudessa Oravin rukoushuoneella tai jonkun jäsenen kotona. Lisäksi teemme matkoja ja retkiä, järjestämme kahvituksia ja kesällä paistamme pari kertaa lettuja kylän tilaisuuksissa. Jonkin verran yhteistyötä meillä on Ahvensalmen ja Juvolan Maa ja kotitalousnaisten kanssa, esim kurssien järjestämisessä.


Kaikki kiinnostuneet tervetuloa mukaan toimintaamme!

Hallitus 2013

Tellervo Sallinen, puheenjohtaja
Birgitta Erkintalo, varapuheenjohtaja
Tytti Karjalainen, sihteeri-rahastonhoitaja
Anitta Rutanen
Eira Kaartinen
Seija Immonen
Tanja Honkonen.

Tellen puh.nro on: 040 - 74 39 120
Hallitus 2012
Oravin Martat valitsivat vuosikokouksessaan 16.2.2012 hallituksen jäseniksi seuraavat henkilöt:

Tellervo Sallinen, puheenjohtaja
Birgitta Erkintalo, varapuheenjohtaja
Tytti Karjalainen, sihteeri-rahastonhoitaja
Anitta Rutanen
Asta Sopanen
Seija Immonen
Tanja Honkonen.

Tellen puh.nro on: 040 - 74 39 120
 
Virkistäytymispäivä Kruunupuistossa ma 27.4.2015
Marttojen virkistäytymispäivää vietetään Kruunupuistossa Punkaharjulla maanantaina 27.4. Ohjelmassa ohjattu liikuntatuokio sekä vesijumppa. Lounas ravintolassa. Kustannukset 20 €. Lisätietoja ja ilmoittautumiset Tytille, puh. 044- 573 21 71.
Teatteriin la 22.9
Savonlinnan teatterissa nyt 1960-luvun Savonlinnaan ja ennen kaikkea Olavinlinnaan sijoittuvan dekkarin Mustat kalat -kantaesitys. Marttojen yhteislähtö kimppakyydein lauantain 22.9. klo 13 esitykseen. Liput 24 euroa. Eläkeläiset, opiskelijat ja työttömät 20 euroa. Ilmoittaudu Tytille p. 044 5732171 18.9. mennessä.
Kesäretki Heinävedelle ke 20.6
Marttojen kesäretkelle lähdetään keskiviikkona 20. kesäkuuta klo 11 Oravin satamasta Puijo-laivalla.
Matkustamme Puijo-laivalla Oravista Heinävedelle.Näemme Valamon historiasta kertovan teatteriesityksen "Isän varjo" Karvion teatterissa. Hinta 79 euroa, sis. matkat, kahvitukset, teatteriliput, ruokailu erikseen 14 euroa. Ilmoittaudu Birgitalle 17.6 mennessä. Birgitan puh. 050-530 24 15. Tervetuloa mukaan!
Martat pääsiäistunnelmissa
Marttojen askarteluilta Ahvensalmen koululla 22.3 keräsi tuvan täyteen kädentaitajia ja innokkaita askartelijoita. Paikalla oli kolmisenkymmentä Marttaa, ja ohjelmavastuussa olivat Anita Rutanen ja Tanja Honkonen. Tekemisen meininki täytti luokkahuoneen ja kahviakin kului litra jos toinenkin! Hyvä Martat!
Infoa Martta-toiminnasta 5.2
Marttatoiminnan mahdollisuuksista kertoili toiminnanjohtaja Mervi Tinakari Marttainfossa sunnuntaina 5.2 klo 13 Oravin Rukoushuoneella. Paikalla oli yli kaksikymmentä uutta ja vanhaa Marttaa, ja uusia tuulia saatiin tosin jo nytkin vilkkaaseen Marttatoimintaan. Marttaliiton paikallisjärjestöt tarjoavat monipuolisia koulutus- jak urssimahdollisuuksia alueyhdistyksille. Toiminnanjohtaja kertoi onnistuneesta jäsenrekrytoinnista, ja korosti mm. sitä, että myös lasten on saatava tulla mukaan Marttailtoihin; Martat on koko perheen juttu!
Kesäretki runo-Karjalaan 8.6
Marttojen kesäretki toteutui 8.6. Kohteena ol iPohjois-Karjala; Ilomantsi ja Parppeinvaaran runokylä. Ohjelmassa oli mm. tutustuminen runokylään ja vierailu nukke- ja nalletalossa Ilomantsissa.

Kädentaitajien tuotoksia
Parppeinvaaran runokylä
Karjalaisen kulttuurin laulumailla

Parppeinvaaran Runokylässä karjalainen kulttuuri esittäytyy kantelemusiikin, käsitöiden, ortodoksisen uskonnon, rakennusperinteen sekä maittavan perinneruuan merkeissä. Ilomantsilaiseen sotahistoriaan voi tutustua Rajakenraali Raappanan sodanaikaisessa komentorakennuksessa, joka sekin sijaitsee Parppeinvaaralla.

Parppeinvaara on kalevalaisen runonlaulun aidointa maaperää, onhan vaara saanut nimensäkin kuulun runonlaulajan ja kanteleensoittajan Jaakko Parppein mukaan, joka asusti vaaralla 1800-luvulla. Näissä hulppeissa vaaramaisemissa, aivan Ilomantsin kirkonkylän tuntumassa, saa kesäisen päivän kulumaan aivan kuin huomaamatta.

Powered by Smart Kotisivutyökalu