Savonlinna-lehti joulukuu 1890

"Oravissakin on nyt kova pakkanen, niin että nurkat paukkuvat. Pakkasta on aina 24:ään pykälään Celsiusta. Jo täytyi "Ellen" höyrylaivan pakkasen kynsistä paneutua talviteloilleen, vaan kylläpä koettelikin viimeiseen asti, sillä vielä 23.11 kävi hakemassa viimeiset lotjat saarista särkien välillä jäitä.
Masuunikin pannaan seisomaan kahdeksi viikoksi hiilien puutoksen tähden, kunnes jäät vahvenevat, että saavat järven takaa hiiltä tuoduksi. Ensi talvena rakennetaaan 4 suurta lotjaa, 2 suurta venettä, jotta runsaasti oravimiehiä tarvitaan. Rukoushuonekin alkaa valmistua. Yksi suuri kasarmi työläisiä varten on valmis ja useita pieniä, uutta isoa aletaan. Sahalla toimii oma höyrykoneensa. Kävi ennen tehtaan höyryvoimalla." (Lähde: Vesikansaa-kyläkirja)

Savonlinna-lehti 18.6.1890

"Mitä ihanimman kesäilman vallitessa ja koko luonto ikäänkuin vaipuneena hartauteen, juhlan viettoon saapui sievä ja jyskeettä kulkeva höyryvenhe "Ellen" Oravista hakemaan matkustavaisia oravilaisten kansankirjaston, soittokunnan ja WPK:n hyväksi toimittamaan kansanjuhlaan. Kansanjuhla alkoi kello 5. "Ellen" oli tällä välin pistäytynyt Rantasalmella, jonne "Alli" oli jättänyt matkustavaisia, kun ei siihen kaikki mahtuneet. "Kaleva" oli tuonut aamulla vieraita, joten 800 lippua myytiin nopeasti.
Hra senaattori von Alftan oli saapunut.
Klo 8 tuli sähkösanoma: WPK:n säännöt on vahvistettu! Perustajat lahjoittivat vielä 500 mk.
Klo 10 saapui Kerimäeltä viulunsoittaja, joka soitti polskat ja valssit. Nuoret tanssia survoivat aikalailla.
Klo 12 laiva lähti viemään vieraita kotiin. Kuljetus oli ilmainen. Tuotto oli 1.100 Smk.
Humalaisia oli ainoastaan pari kappaletta, ja hekin olivat viinansa muualta saaneet."
(Kyseessä on siis Raittiusyhdistyksen järjestämästä tapahtuma.)
Raittiusyhdistyksen jäsenkortti vm. 1912

Outoja luonnonilmiöitä Oravissa

Oheinen lehtileike uutisoi meteorista, jonka huhutaan pudonneen Oravin kylälle v. 1910.